Sunday, August 26, 2018

Tarta cu corcoduse

Nici nu vei crede ce simpla e, ce repede se face, dar mai ales cat e de parfumata si buna: tarta cu corcoduse. Corcodusele se numesc in franceza mirabelles, iar in engleza cherry plums.


Ingrediente: aluat de tarta (eu l-am cumparat), jumatate kg de corcoduse coapte, o bucatica de unt, 2 linguri de gris, 2 linguri de zahar, forma de tarta de 24 cm (sau mai mare daca vrei, dara tunci mai adaugi fructe), optional migdale sau alune de padure sau miez de nuca. 


Ungi tava cu unt, pui aluatul, tai marginile daca sunt prea mari. Intepi aluatul cu furculita din loc in loc. Nu e nevoie sa il precoci. Presari grisul. 
Tai corcodusele pe din doua, scoti samburii. Asezi fructele in tava. Poti sa le asezi intr-un anumita forma, unele peste altele, in sir. Presari zaharul. Pui migdale. 
Lasi la cuptor la 180 grade vreo 20 minute, micsorezi temperatura la 175 grade, mai lasi 20 minute. Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor. Verifica daca aluatul e auriu. 



Poti sa inlocuiesti corcodusele cu prune, piercisi, nectarine. 

Daca ai incercat si ti-a placut, lasa un comentariu. Ai alta reteta cu corcoduse? 


Piparus


No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...