Fina si parfumata, crocanta cand nu te astepti: tarta cu ciocolata, banane si crantz de caramel. Reteta e din cartea Les gourmands de Sophie. Am modificat putin cantitatile si inca ceva.
Ingrediente: un blat de tarta, cu unt, 2 oua, 150 ml smantana din aceea ca o crema de sta lingura in ea (am pus 200ml, toata cutia), 100 g ciocolata neagra (am pus inca 2 patratele in plus), 4 banane, 120g zahar, 2 linguri de rom, 40g unt. Forma de tarta de 28cm.
Ingrediente: un blat de tarta, cu unt, 2 oua, 150 ml smantana din aceea ca o crema de sta lingura in ea (am pus 200ml, toata cutia), 100 g ciocolata neagra (am pus inca 2 patratele in plus), 4 banane, 120g zahar, 2 linguri de rom, 40g unt. Forma de tarta de 28cm.
- Puneti aluatul in forma, intepati-l cu furculita, dati-l la cuptor 15 minute la 200 grade. Mie mi s-a parut mare temperatura si cam lung timpul. Data viitoare il las mai putin si la 175 grade.
- Bananele se taie felii si se calesc in 200 g unt. Cand sunt gata se adauga o lingura de rom.
- 100 g de zahar se topeste cu 3 linguri de apa. Eu i-am pus si un cub de unt, mi se parea lipicios. A fost bine asa. Se lasa pana are o culoare aurie.
- Topiti ciocolata cu 20 g unt. Se poate pe bain marin, eu am facut la microunde.
- Amestecati cele 2 oua cu smantana si 20 g de zahar.
- Se scoate aluatul din cuptor, se toarna caramelul, se toarna ciocolata topita. Puneti feliile de banane. Turnati amestecul de ou si smantana.
- Dati la cuptor 30 minute la 175 grade. Verificati la 15 minute daca nu se arde si nu cumva trebuie mutata mai sus, mai jos.
Sa imi spuneti cum a iesit. Ai mei au trecut-o pe lista preferintelor.
Piparus
No comments:
Post a Comment