Acest meniu e unul improvizat. Din gama: pe acestea le avem, ce facem cu ele? Anghinarea e din conserva. E asa dificil de curatat si de pregatit, incat nu merita efortul. Noi am facut doar sosul.
- Ingrediente - pentru 3 persoane : 3 felii cotlet de porc cu os, anghinare la borcan, un dovlecel, 2 galbenusuri, 1 lingurita zeama de lamaie, sare, piper, frunze de usturoi verde, 2 lingurite de mustar, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de otet de mere, verdeata: cimbru, patrunjel.
- Cotletele se fac in tigaie, fara ulei. Se sareaza, pipereaza si se asteapta sa se rumeneasca.
- Anghinarea - e deja murata, e usor acrisoara.
- Sos pentru anghinare - o maioneza din doua galbenusuri, 2 lingurite de mustar, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de zeama de lamaie. E facuta la mixer, dupa cum am vazut odata la Jamie: galbenusurile se bat cu celelalte ingrediente. Se adauga, dupa gust, mai multa sare, mai mult mustar, mai multa zeama de lamaie. La sfarsit am amestecat-o in mixer cu frunze de usturoi verde. O parte din maioneza a fost amestecata cu anghinarea.
- Dovlecelul - e dat pe mandolina. Se pune sare, otet, zeama de lamaie, verdeturi si se lasa asa la macerat pana e gata friptura. Feliile trebuie sa fie fine.
Se pun impreuna pe farfurie. In anghinare se poate pune maioneza. Se presara verdeata.
Piparus
No comments:
Post a Comment