Tuesday, May 28, 2019

Porc, inimi de anghinare si dovlecel marinat

Acest meniu e unul improvizat. Din gama: pe acestea le avem, ce facem cu ele? Anghinarea e din conserva. E asa dificil de curatat si de pregatit, incat nu merita efortul. Noi am facut doar sosul.



  • Ingrediente - pentru 3 persoane : 3 felii cotlet de porc cu os, anghinare la borcan, un dovlecel, 2 galbenusuri, 1 lingurita zeama de lamaie, sare, piper, frunze de usturoi verde, 2 lingurite de mustar, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de otet de mere, verdeata: cimbru, patrunjel.
  • Cotletele se fac in tigaie, fara ulei. Se sareaza, pipereaza si se asteapta sa se rumeneasca. 
  • Anghinarea - e deja murata, e usor acrisoara. 
  • Sos pentru anghinare - o maioneza din doua galbenusuri, 2 lingurite de mustar, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de zeama de lamaie. E facuta la mixer, dupa cum am vazut odata la Jamie: galbenusurile se bat cu celelalte ingrediente. Se adauga, dupa gust, mai multa sare, mai mult mustar, mai multa zeama de lamaie. La sfarsit am amestecat-o in mixer cu frunze de usturoi verde. O parte din maioneza a fost amestecata cu anghinarea. 
  • Dovlecelul - e dat pe mandolina. Se pune sare, otet, zeama de lamaie, verdeturi si se lasa asa la macerat pana e gata friptura. Feliile trebuie sa fie fine. 
Se pun impreuna pe farfurie. In anghinare se poate pune maioneza. Se presara verdeata. 

Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...