Friday, May 31, 2019

Supa crema de creson

Cresonul e o plant usor piparata. Se foloseste la salata. Frunzulitele sunt minunate pentru irnat, deoarece sunt mici si delicate. Acum e intr-o supa crema, dupa o reteta din cartea Supes, Green et Detox de la Hachette Cuisine.
E o supa dulceaga si e gata in jumatate de ora.

Supa crema

Ingrediente pentru 4 portii: o caserola de creson cam 200g, 2 catei de usturoi, o tulpina alb de praz, 2 pere, 60 g de mazare zice cartea dar noi am pus 140g din conserva, o lingura de ulei de cocos (dar se poate si alt fel de ulei), 2 linguri de smantana (cartea recomanda smantana vegetala sau animala), sare, piper, un buchet garni (adica o foaie de dafin, cimbru, patrunjel sau alte verdeturi legate cu o ata), un praf de curry, 800ml supa de legume.

Supa crema


Pentru ca aceasta e o supa de tip velouté, desi cartea nu are in ingrediente, noi am pus 3 oua de pepelita (se poate si un ou de gaina). Si extra: parmezan ras.

Supa crema

Legumele se spala, perele se curata de cotir si se taie in 4. Prazul se taie rondele si se caleste 10 minute in ulei. Dupa 8 minute se adauga usturoiul pisat. Sare, piper. Se pun perele, mzarea, buchetul garni si supa de legume. Se lasa la foc mic 25 minute. Se scoate buchetul garni si pune cresonul, se mai lasa 2 minute.
Se ia de pe foc si se paseaza cu mixerul. Se pune smantana, oul batut si se mixeaza iar. 
In farfurie am pus peste supa fierbinte parmezan ras, un praf de curry, creson proaspat. Cu paine prajita e o supa crema minunata. Un alt fel de a consuma creson. 

Spune-mi daca ti-a placut reteta si daca ai alta reteta pentru creson. 
Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...