Sunday, May 26, 2019

Supa crema de usturoi

Reteta e dintr-o carte: Soupes, Green &Detox, de la Hachette Cuisine. Am modificat foarte putin la ea, am pus mai mult lichid.
A iesit o supa cu un gust delicat, deosebit. Nici nu e greu de facut.



Ingrediente pentru 4 persoane: 2 capatani de usturoi, 100ml supa de legume, 100 ml lapte de migdale neindulcit, in carte se zicea 1 lingura piure de migdale, dar eu am pus 2 linguri de pudra de migdale (pentru ca am pus mai multa supa si lapte), sare si piper, o foaie de dafin, crengute de cimbru, paine prajita simpla sau cu unt si usturoi.

Curata cateii de usturoi. Ii acoperi cu apa, le dai un clocot de 2 minute. Arunci apa. Repeti procedeul de inca 3 ori. Asa isi va pierde usturoiul din iuteala si miros.
Pui supa de legume si mixezi usturoiul pana se face pasta. Adaugi si laptele de migdale, sare, piper, dafinul si crengutele de cimbru si lasi 10 minute la fiert. Atentie sa nu dea in foc. Dupa 10 minute scoti foaia de dafin si cimbrul, adaugi piureul de migdale sau pudra, amesteci bine. E gata.
Poti servi supa crema de usturoi cu paine prajita.

Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...