Reteta pentru prajitura aceasta e din mai multe retete. E o combinatie. Am cautat una care sa se potrivesca ingredientelor mele. Iaurt nu aveam, conserva de ananas nu. Intr-una zicea sa las ananansul proaspat asa, in alta sa il pun la cuptor. Asa ca le-am combinat si a iesit soarele acesta stralucitor: Prajitura rasturnata cu ananas. Cea mai buna!
Ingrediente: 5 oua, 150 g zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 125 g unt, un ananas proaspat, 150 g faina, forma de 24 cm (forma mea e o tigaie antiaderenta), esenta de rom, niste praf de copt (cam jumatate de lingurita, nu stiu cat am pus)
prajitura rasturnata cu ananas |
In tigaia antiaderenta am facut totul. Am pus 25 g de unt sa se topeasca (o fi fost putin mai mult, zau), apoi am pus cam 5 linguri de zahar. Am lasat sa se topeasca foarte putin, pana s-a amestecat unul cu zaharul si a iesit o pasta moale, albicioasa. Am curatat ananasul si l-am taiat bucatele. Am pus ananasul in tigaie. L-am lasat acolo vreo 10 minute, l-am mai intors. Ideea e ca ananasul lasa zeama si eu am vrut sa se topeasca zeama aceea. In plus, stand acolo, s-a inmuiat. Am pus peste el si un plic de zahar vanilat.
Albusurile le-am batut spuma. Nu am pus nici zahar, nici sare, le-am batut asa simple. Am topit 100 g de unt, l-am lasat la racit. Am frecat ouale cu vreo 6 linguri de zahar si unul de vanilat. Am pus untul topit si racit. Am pus praful de copt si 150 g de faina si am amestecat - rezultatul trebuie sa fie o pasta ca o smantana groasa. Puneti faina pe rand, sa vedeti daca nu se ingroasa prea tare. Poate nu e nevoie de toata cantitatea. Am pus albusul batut spuma, cate putin si am amestecat foarte usor pana s-a omogenizat. Am turnat peste ananasul din tigaie si am dat la cuptor: 170 grade, vreo 30 de minute. Cand se fac 20 de minute verificati prajitura cu o scobitoare - daca iese umeda, mai lasati-o la cuptor.
Spuneti-mi cum v-a iesit. Sau poate aveti alta reteta mai buna.
Piparus
No comments:
Post a Comment