Wednesday, March 20, 2019

Rinichi de porc cu garnitura de pastai si cartofi

Reteta simpla, gata in 30 de minute.

Ingrediente: Rinichi de porc sau de vita, fasole pastai, cartofi mici, sare si piper, ulei, unt, patrunjel, usturoi, zeama de lamaie

rinichi de porc

Rinichii se spala in apa rece si se tin o jumatate de ora in apa rece cu otet. Se taie bucati si se soteaza in putin ulei. Li se adauga din cand in cand apa si se lasa sa fiarba si sa scada apa. Se adauga sare si piper. Optional puteti adauga un pahar de vin alb sec. Lasati vinul sa scada. Se va forma un sos gustos.

Pastaile se fierb in apa cu putina sare. Nu se fierb mult, vreo 8 minute, ca sa ramana crocante. Se scurg si se spala cu apa rece ca sa le ramana culoarea verde intens. Se pune cratita pe foc si se adauga doua cubulete de unt. Se lasa pana untul se topeste, se amesteca astfel incat toate pastaile sa fie tavalite in unt. Se pune usturoi pisat si se amesteca. Atat.

Cartofii mici se fierb cu tot cu coaja. Cand sunt gata se scurg de apa, se pun intr-un castron, se pune peste ei unt - doua, trei cubulete, depinde de cati cartofi aveti, zeama de lamaie, patrunjel tocat. Se amesteca bine.

Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...