Dorada e un peste cu putine oase. Un peste de marime medie ajunge pentru o persoana. Noua ne place dorada la cuptor cu usturoi adaugat in farfurie. Dar merge si cu legume: cartofi, rosii, morcovi. Noi o gatim asa, rapid, cand nu avem timp sa curatam si legume. Si daca e un peste mijlociu, cum am spus, e suficient pentru o masa.
Cum se face dorada la cuptor
Rugati vanzatorul sa eviscereze pestele. Capul poate sa ramana deoarece ajuta ca bucatile sa nu se desfaca la gatit. Pielea se cresteaza putin cu cutitul, se stropeste cu ulei, se presara sare si piper, cimbru, ierburi mediteranneene. Punem pestele pe grilaj, dedesubt avem o tava. Nu punem lamaie deoarece sucul intareste carnea. Punem lamaie in farfurie, la servit.
Dorada se lasa la cuptor 15 - 20 de minute. Nu se intoarce. Se scoate tava din cuptor sis e lasa pestele sa se odihneasca 5 minute. La servire se poate stropi cu lamaie si sos de usturoi. Merge cu paine sau cu mamaliga.
Piparus
No comments:
Post a Comment