Monday, August 13, 2018

Stridii - Cum se servesc stridiile

Stridiile se servesc crude. Se desfac cu un cutitas special. Nu am inca deprinderea aceasta. Pe cele din poza le-am servit la un restaurant.

Cum se servesc: sunt asezate pe un pat de sare grunjoasa care sa le ajute sa stea fixe. Stridiile se consuma proaspete, vii si trebuie sa aiba inauntru putina apa de mare. Ridici capacul (pe care de obicei il taie bucatarul de la restaurant), pui zeama de lamaie si o lingurita de otet de vin rosu cu ceapa. Sorbi stridia. Pui cochilia inapoi pe aceeasi farfurie, deschisa. 

Mi-a placut mult sa vad si o ferma de scoici si de stridii. Povestesc despre asta intr-un articol separat. 


Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...