Monday, April 30, 2018

Tartine cu somon

Ingrediente: paine taiata felii, somon afumat, o ceapa verde si cozi de ceapa verde, varfuri de sparanghel, mar Granny Smith, branza tartinabila, tapenadas (optional - tapenadas e pasta de masline), pasta de rosii cu branza (optional - un borcan de la Lidl), varza rosie, sare, piper, zeama de lamaie, sos de soya, salata, o lingura de ulei de masline


Desi par multe ingrediente, nu dureaza mult si nici nu e greu. Pui feliile de paine sa se coaca in cuptor. Le lasi cam 10 minute la 170 grade. Poti sa le lasi si mai putin, ideea e sa se usuce, sa fie aurii si crocante.
Varfurile de sparanghel le calesti in putin ulei, le pui sare, piper, putina zeama de lamaie.
Ceapa o tai fasii, ii pui sare si zeama de lamaie. Se mureaza rapid.
Cand painea e gata, ungi feliile calde cu branza tartinabila. Noi am uns unele felii cu branza, altele cu tapenadas, altele cu crema de rosii si branza. Pe fiecare felie pui o felie de somon afumat. Presari ceapa, pui o felie subtire de mar si un sparanghel, cateva fire subtiri de varza rosie.
Pui feliile si salata pe farfurie, stropesti cu sos de soia.






Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...