Monday, April 30, 2018

Friptura de vita cu foie gras si sparanghel

Ingrediente: carne de vita marmorata, o bucata de foie gras, sare si piper, cimbru, ulei, sparanghel verde, usturoi, 2 linguri de ulei.


Carnea de vita se prajeste in foarte, foarte putin ulei. 3 minute pe fiecare parte. Se condimenteaza. Cand e gata se lasa sa se odihneasca.

Foie gras - Se pune in tigaie putin ulei. Se taie felii groase de 1,5 cm. Se prajeste in uleiul incins, cam 2 minute pe fiecare parte. Se condimenteaza. 

Sparanghelul - Stii sa curati sparanghelul? Tulpina are un punct in care se rupe, partea lemnoasa, cea mai de jos, mai tare decat partea de sus, nu se mananca. (Partea aceasta o poti adauga la o supa de legume.) Se pune sparanghelul in apa clocotita (sarata), se lasa sa dea un clocot, 1 minut. Apoi se pune in apa rece. Intr-o tigaie se topeste unt, se pune sparanghelul, se condimenteaza. Se lasa 3 minute la calit, amestecand mereu. La final se pune putin usturoi pisat. 

Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...