Wednesday, September 19, 2018

Costite aurii cu cartofi cu unt si rozmarin

Nimic complicat aici. Niste costite si cativa cartofi. 

Marinati costitele sau doar le presarati cu sare, piper, cimbru. Le punetipe o tava, le datila cuptor, le verificati dupa vreo 10 minute, le intorci. Iar le lasati, iar le verificati, iar la intoarceti. Pana se fac aurii. 

Cartofii. Am vazut asta la televizor cu mult timp in urma si de atunci rareori curatam cartofii de coaja. Cei mai multi nutrienti se afla in coaja. Nu stiu daca se preteaza toate soiurile la a fi mancate cu coaja, dar deocamdata la noi asa stau lucrurile. 

Cartofi cu coaja, cu unt si rozmarin


Cartofii se fierb. Cat sunt fierbinti se prind cu doua degete, se strang usor pana crapa putin. Pe acolo va intra, insidios, untul. Untul ii face si pe ei aurii, mai aurii. Fara zgarcenie pui unt, sare cu masura, piper colorat si mai ales, mai ales! rozmarin. daca e din cel proaspat, direct din ghiveciul de pe geam, e o nebunie!
Rozmarinul proaspat are marea calitate de a emana uleiuri esentiale cand e pus peste ceva cald. Veti simti imediat. 
Scuturati dragastos castronul cu cartofi. Ii inveliti asfel in unt si arome. 



Si momentul special a fost sticla asta de vin, luata cu 10 euro din piata. Venise acolo un nene care avea o multime de vin vechi. Acesta era din 1979. A fost foarte bun. 


Pofta buna!

Piparus



No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...