Tuesday, July 31, 2018

Branza cremoasa Chaumes la cuptor

Branza Chaumes e specifica Frantei, din zona de sud-vest. E o branza maturata, cu miros specific de branza cu mucegai, cu o frumoasa culoare portocalie. Culoarea portocalie vine de la faptul ca branza e stearsa, de-a lungul procesului de maturare, cu niste fermenti. Aceasta de aici e varianta foarte soft pentru facut la cuptor, insa branza Chaumes se gaseste si ca branza tare ce se poate taia felii.



Scoti branza din cutie, o pui intr-un vas rezistent la cuptor. Ii faci o crestatura deasupra si o pui la cuptor. O lasi cam 15 minute la 160 grade. Se serveste cu paine sau cu cartofi. E minunata! Are o aroma subtila si o textura cremoasa.

Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...