Monday, April 30, 2018

Piept de rata cu varza rosie

Ingrediente: piept de rata (bucata intreaga, cu tot cu piele), 2 linguri de ulei, o lingurita de seminte de chimion, sare, piper, varza rosie, o portocala, o lingurita de miere, cimbru proaspat sau uscat, 2 foi de dafin.


Pui uleiul in cratita. Il lasi putin sa se incalzeasca. Condimentezi pieptul cu sare si piper. Il asezi in cratita cu pielea in jos. Il lasi exact 7 minute, apoi il intorci si il mai lasi 7 minute. E gata.
Tai varza fideluta si o presari cu sare. Amesteci si o lasi putin sa se inmoaie. Pui o lingura de ulei intr-o cratita, pui varza. Adaugi piper, o lingurita de seminte de chimion. Lasi sa se inmoaie si sa scada. Dai pe razatoare portocala, apoi o storci. Pui coaja rasa peste varza. Sucul il amesteci cu mierea de albine si torni peste varza. Pui cimbru si 2 foi de dafin. Dai varza la cuptor pentru 30-40 de minute la 175 grade. O verifici din cand in cand si o amesteci. Noua ne place sa nu se fiarba de tot, sa ramana putin crocanta. 
Dupa ce pieptul de rata s-a odihnit 5 minute, il tai felii. 

Piparus

No comments:

Post a Comment

Coada de vita la cuptor

Reteta asta e chiar scurta. Scurta ca lista de ingrediente si indicatii. Coada de vita e o bucatica tare buna, nu prea ieftina, dar buna, p...